Auto importeren uit Duitsland

Ben jij van plan om een nieuwe auto te kopen? Of had je het idee om juist een tweedehands auto te kopen? Dan is het wellicht interessant om de optie te bekijken om een auto te importeren. Het importeren van een auto uit het buitenland, en dan vooral Duitsland, heeft namelijk enorm veel voordelen te bieden. Vandaar dat mensen uit Nederland steeds vaker een auto uit het buitenland laten importeren. Ben jij benieuwd welke voordelen een auto importeren uit Duitsland heeft? Lees dan snel deze blog door! In deze blog kan je namelijk achter een aantal voordelen van het importeren van een auto komen.

1. Voordeliger

Een van de grootste voordelen van het importeren van een auto uit Duitsland, is dat het aardig wat kosten kan besparen. In Duitsland zijn auto's namelijk een stuk goedkoper dan in vergelijking met Nederland. De lagere prijs ligt onder meer aan het feit dat een gedeelte van het BPM afgeschreven kan worden wanneer je een auto importeert uit het buitenland. Daarnaast kan je ook nog proberen om te onderhandelen met de verkoper om de prijs nog lager te krijgen.

2. Groter aanbod van auto's

Duitsland is een vrij groot land en het land heeft een ruim aanbod van automerken die uit het eigen land komen. Hierbij kan je denken aan merken als Audi, Mercedes-Benz en Volkswagen. Doordat deze merken uit Duitsland komen, is er tevens een groter aanbod van auto's in Duitsland. Dit is tegelijkertijd ook een reden waarom de prijs van auto's in Duitsland lager ligt.

3. Meer opties en luxer

Een ander voordeel van het importeren van een auto uit Duitsland, is dat auto's uit Duitsland vaak zijn uitgerust met meer opties. Dit betekent dat de autos uit Duitsland meestal luxer zijn, terwijl je er dus minder voor betaald. Je krijgt dus meer kwaliteit, terwijl je minder geld kwijt bent!