5 Manieren om te besparen op uw autoverzekering

Wanneer u wilt besparen op uw autoverzekering is het verstandig de auto iets vaker te laten staan. Maar zelfs wanneer u uw auto niet gebruikt brengt het bezit van een auto kosten met zich mee. Een goed voorbeeld is bijvoorbeeld uw autoverzekering, door de juiste verzekering te kiezen kunt u per jaar flink besparen op de kosten van uw auto. Wij verzamelden als voorbeeld 5 tips waarmee u direct geld kunt besparen op uw autoverzekering. Direct de laagste premie? Zoek dan op uw merk zoals Seat of Opel.

Bekijk en vergelijk meerdere autoverzekering

Zoals bij iedere verzekering geldt ook bij uw autoverzekering dat (online) vergelijken van aanbieders u een flinke besparing kan opleveren per maand. Niet alleen omdat uw huidige verzekering wellicht niet (meer) de goedkoopste is, maar ook omdat verzekeringsmaatschappijen vaak een extra korting bieden aan nieuwe klanten.

Controleer of u niet dubbel verzekerd bent

Bij sommige autoverzekeringen bent u verzekerd voor pech onderweg en/of vervangend vervoer. Veel garages bieden deze dekking echter ook wanneer u auto bij hun garage in onderhoud is (en blijft). Daarnaast kan het zijn dat u ook lid bent van de ANWB, waardoor u in het meest ongunstigste geval drie keer verzekerd bent voor dezelfde service.

Controleer of u niet te hoog verzekerd bent

Heeft u een all risk verzekering, maar is de dagwaarde van uw auto bijna net zo hoog als de jaarlijkse premie van uw autoverzekering? Dan is het een goed idee om u autoverzekering om te zetten in een WA verzekering. Is uw auto te nieuw/duur voor alleen een WA verzekering? Geen nood, meerdere verzekeringsmaatschappijen bieden tegenwoordig een gedeeltelijke allrisk verzekering.

Combineer uw autoverzekering met uw andere verzekeringen

Veel verzekeringsmaatschappijen zijn bereid uw autoverzekeringspremie te verlagen wanneer u ook andere verzekeringen bij hen heeft afgesloten. Wanneer u uw autoverzekering oversluit of vernieuwd is het daarom altijd verstandig bij uw verzekeringsmaatschappij te informeren of ook zij deze korting bieden aan hun klanten.

Informeer naar “andere” kortingen op uw autoverzekering

Bij de bespreking van een offerte met een verzekeraar kunt u informeren of zij extra kortingen bieden op uw autoverzekering. Bij deze kortingen kunt u bijvoorbeeld denken aan:

  1. Een korting op uw all risk verzekering omdat u een alarm systeem heeft
  2. Een korting op uw gehele autoverzekering omdat u weinig kilometers rijd
  3. Een korting omdat u gebruikmaakt van winterbanden

Deze en vele andere kortingen zijn niet ongebruikelijk wanneer u een autoverzekering afsluit.