Mobiel met werk

Werken moeten we allemaal. Niet alleen om te kunnen voorzien in ons levensonderhoud maar ook om ons bezig te houden. Soms voelt het ook zo: om maar bezig te blijven. Maar meestal is het gewoon een fijne invulling van ons dagelijks leven, een invulling waar we voldoening uithalen. Maar of je nu thuiswerkt of iedere ochtend de spits trotseert, ieder soort werk heeft een plek. De vraag is soms, hoe kom je daar? En hoe zorg je dat je jouw zuurverdiende centen niet meteen weer kwijt bent aan de mobiliteit die jouw werk van je vraagt. In deze blog vertel ik over een paar manieren van mobiel en flexibel zijn als het gaat om je baan. Lees je mee?

Het OV als vervoer én werkplek

Wanneer je geen rijbewijs hebt of misschien in de stad woont, kan je niet zoveel met een auto. Het openbaar vervoer is dan de beste manier van reizen. Het is makkelijk en nog goed voor het milieu ook. Maar iedere dag heen en weer met de bus of trein kan behoorlijk prijzig worden. Het is dan wijs om te investeren in een abonnement. Vraag op je werk na of dit vergoed kan worden. Daarnaast kan het OV ook behoorlijk druk zijn, ’s ochtends en aan het einde van de middag. Je doet er verstandig aan om voor of na die tijd te reizen maar als dat niet lukt is het een idee om zo ver mogelijk aan het begin van het traject van de trein of bus in te stappen. Dan zijn er nog niet zoveel mensen en kan je gegarandeerd zitten, misschien kun je zelfs alvast wat werk doen!

Wagen van de zaak

Maar als je wél een rijbewijs hebt, is een auto natuurlijk enorm fijn en handig. Je zit dan niet vast aan de vaste tijden van het OV en je hebt altijd een zitplaats. Nu zijn auto’s niet voor iedereen te betalen maar er zijn wel werkgevers die deze aanbieden voor het reizen van, na en voor het werk. Bijvoorbeeld door middel van een shortlease. Dit zijn korte leencontracten voor auto’s die je via je werkgever kan regelen. Ideaal. Kijk samen met je werkgever naar de goedkoopste shortlease en voor je het weet rijd jij in je eigen geleende bakkie iedere dag van A naar B. Door een fijne manier van vervoer te hebben, begint je dag beter en raak je ook meteen gemotiveerd om aan de slag te gaan.