5 handige apps bij het importeren van een auto

Een auto importeren uit Duitsland kan zorgen voor een flinke kostenbesparing. Zelfs wanneer je de hulp er bij inschakelt van een professionele auto-importeur, dan vallen de kosten vaak nog een stuk lager uit in vergelijking met het kopen van hetzelfde model in Nederland.

Nog niet direct toe aan contact met een auto-importeur en wil je eerst zelf even rondkijken? Dan zijn er verschillende apps die je zou moeten proberen. De 5 meest handige apps bij het importeren van een auto hebben we voor je op een rijtje gezet.

Mobile.de

Een professionele app van de grootste marktplaats voor auto’s in Duitsland. Je profiteert van een breed aanbod. De professionaliteit van de app is in verschillende manieren terug te vinden. Zo navigeert de app makkelijk en snel. Mocht je al enig idee hebben over waar je naar zoekt, dan helpt de krachtige zoekfunctie en de vele filteropties je bij het vinden van het merk of model.

AutoScout24

Een andere grote speler is Autoscout24. Deze partij speelt onder andere door een Nederlandstalige app en veel promotie in Nederland vol in op de Nederlandse markt. Het biedt het grootste online aanbod van Europa. Deze app wordt gemiddeld gezien nog wat beter beoordeelt dan de Mobile.de-app!

MyWebCar

Deze handige Nederlandstalige app is aangesloten op de netwerken van de bovengenoemde twee apps. Dat netwerk kan je dus raadplegen. Wat deze app nog daarnaast biedt is een indicatie van de importkosten. Het berekent de kosten voor de BPM, de RDW keuring en de tenaamstelling van het kentekenbewijs. Zo krijg je met de MyWebCar-app dus al een beeld over hoeveel voordeel het oplevert om de auto te importeren.

Gebrauchtwagen Deutschland

Het is weliswaar geen Nederlandstalige app, maar het biedt een verzameling van het aanbod van vele grote Duitse partijen. Zo heb je een compleet overzicht. De app leidt je wel door naar de losse websites en is daardoor in navigatie minder makkelijk dan de eerder genoemde apps.

Tweedehands Auto België

We hebben het veel over Duitsland, maar er worden ook auto’s geïmporteerd uit België. Deze app biedt een verzameling van tweedehands auto’s in België op een groot aantal websites. Dit biedt de mogelijkheid om de prijzen van onze Zuiderburen te vergelijken met die van onze Oosterburen.