Bedrijfsauto verzekeren

Neem je deel aan het verkeer dan is het goed om te weten dat je moet zorgen voor een WA verzekering. Dit is namelijk verplicht voor een ieder die deelneemt aan het verkeer en als je die niet hebt kun je een boete riskeren. WA staat voor wettelijk aansprakelijkheids verzekering. Niet alleen auto’s, maar ook bestuurders van trucks en vrachtwagens zijn verplicht. Een WA verzekering houdt in dat schade die verricht is door jouw voertuig wordt gedekt. Denk dus aan blikschade, maar ook als er passagiers in de auto zijn en die lichamelijke schade hebben opgelopen. Vooral lichamelijke schade kan heel veel geld kosten.

Waarom bedrijfsauto verzekeren?

In een particulier verzekerde auto mag je zakelijke kilometers rijden. De gereden kilometers worden verrekend in de bedrijfsadministratie. Onder zakelijke kilomets worden verstaan, het rijden naar klanten, het vervoeren van bedrijfsproducten of het rijden naar een zakelijke bespreking. Als een auto tot het vermogen van een onderneming behoort, kies je dus voor een bedrijfsautoverzekering. Het maakt niet uit of het bijvoorbeeld om een bestelauto of een personenauto gaat.

De premie voor de bedrijfsautoverzekering lijkt op de premie van de particuliere polis. Het aantal schadevrije jaren en de verzekeringsvormen bepalen voor een groot deel de premie voor de zakelijke autoverzekering. Belangrijk is ook waar de bedrijfsauto voor wordt gebruikt. Een busje voor het vervoeren van medewerkers naar een locatie brengt minder risico met zich mee, dan een bestelauto die dagelijks intensief wordt gebruikt door een loodgieter.

Voordelen van bedrijfsauto verzekering

Het is een goed idee om jaarlijks een evaluatie te maken van je verzekeringsportefeuille, bedrijfsinventaris en verzekeringstarieven voor bedrijfsvoertuigen. Je kunt soms in aanmerking komen voor extra kortingen, bijvoorbeeld als je bedrijf claimvrij blijft. Als het gebruik van auto’s, vrachtwagens of andere voertuigen is veranderd, wil je ervoor zorgen dat je niet te veel betaalt voor de dekking.

Het verzekeren van een bedrijfsvoertuig kan dus verschillende voordelen met zich meebrengen. Het lijkt misschien op heel veel papierwerk en onderdelen van de auto die verzekerd moeten worden, maar je kunt geen risico’s nemen hiermee. Raak je betrokken bij een ongeluk dan kan de schade flink oplopen.

Soorten bedrijfsautoverzekeringen

Er zijn drie soorten autoverzekeringen, waarvan de WA autoverzekering wettelijk verplicht is. Daarnaast kun je ook kiezen voor een aantal aanvullende verzekeringen zoals de WA Beperkt Casco dekking of de Volledig Casco dekking. Ook kun je kiezen voor een ongevallenverzekering voor inzittenden, een schadeverzekering voor inzittenden, pechhulp en een dekking voor de goederen die je vervoert.