Een auto importeren uit het buitenland

Een auto importeren uit het buitenland. Het klinkt vaak erg aantrekkelijk, bijvoorbeeld als het model auto dat jij wilt net niet in Nederland te verkrijgen is, of als hetzelfde exemplaar in Nederland veel duurder is. Ook als particulier kun je gewoon een auto uit het buitenland importeren. Het is wel handig dat je je van tevoren inleest over hoe het import-proces verloopt.

Auto vinden

De zoektocht naar de gewenste auto begint achter de laptop of computer. Om de auto zo snel mogelijk te vinden, moet je het zoekgebied beperken. Weet je bijvoorbeeld dat het type model in Duitsland te verkrijgen is? Zoek dan in Duitsland. Via specifieke zoekcriteria is het vinden van de juiste auto erg gemakkelijk. Als je de auto hebt gevonden op internet kun je gaan bellen naar de desbetreffende garage die de auto aanbiedt. Koop niet zomaar een auto zonder de auto in het echt bekeken te hebben, je moet namelijk wel weten wat je koopt en op internet kan alles er toch net iets anders uitzien. 

Importeren van een auto

Er zijn een aantal dingen die je jezelf moet afvragen als je erover na zit te denken om een auto uit het buitenland te importeren. Er kunnen namelijk ook nog een aantal kosten bijkomen, zoals reiskosten om de auto te bekijken.

 

  • Is de auto die je wilt kopen echt niet te koop in Nederland? Kijk op internet en kijk rond bij autogarages. Misschien komt jouw gewenste auto toch wel naar Nederland.
  • Weet je zeker dat je voordeliger uit bent? Als je de auto wilt bekijken en proefrijden, zul je wel helemaal naar het buitenland moeten reizen. Deze kosten komen bovenop de prijs van de auto.
  • Is de auto goedkoper dan de marktprijs? Als de prijs ver onder de marktprijs zit, dan kan er iets mis zijn met de auto. Een lage prijs heeft vaak een reden.
  • Koop ik bij een merkdealer of niet? Je kunt de auto het beste bij een grote merkdealer kopen, dan ben je vrijwel altijd zeker van kwaliteit en service.

Zelf een auto importeren

Als je zeker weet dat je een auto wilt importeren uit het buitenland, moet je rekening houden met een aantal dingen. Hoe krijg je de auto bijvoorbeeld thuis? Als Nederlandse inwoner mag je namelijk niet met een buitenlands kenteken in Nederland rijden, hier heb je een vrijstelling voor nodig. Als de auto eenmaal op Nederlandse bodem is, dan moet je nog een aantal stappen volgen om een Nederlands kenteken te verkrijgen.