Wat is de betekenis van een lease occasion?

Bij lease occasion leaset een bedrijf een occasion (een gebruikte auto) van een leasemaatschappij tegen een vast bedrag per maand. Na afloop heeft dat bedrijf de mogelijkheid om de auto over te nemen. Lease occasion verschilt van reguliere leasing door de lagere maandlasten en de groter flexibiliteit. De lagere maandlasten ontstaan doordat de waarde van een occasion een stuk lager is dan de waarde van een nieuwe auto. Deze lagere waarde wordt door de leasemaatschappij doorberekend en resulteert dus in lagere maandlasten. Bovendien  zijn de afschrijvingskosten bij een occasion lager dan bij een nieuwe auto, wat ook duidelijk van invloed is op de maandlasten.

Grote voordelen van het kopen van een lease occasion

Een lease occasion kan je ook kopen! De naam zegt het al bij een lease occasion wordt er een gebruikte lease auto opnieuw ingezet, een tweedehands lease auto dus! De grote voordelen van lease occasion is de gunstige prijs en dat de auto direct uit voorraad leverbaar is. Nadeel is natuurlijk dat je niet zelf je auto kan samenstellen en dat je een ouder model rijdt. Maar als je goedkoop wilt rijden, dan is dit een uitstekende optie! Daarom kun je online heel makkelijk zoeken naar de leukste lease occasions.

Een lease occasion altijd goed onderhouden

Het meest grote voordeel van een lease occasion is dat het onderhoudsboekje van de eerste tot de laatste dag compleet is. Vaak is het een eis van de leasemaatschappij dat de auto op tijd zijn beurten krijgt en goed onderhouden wordt door een erkende garage. Daarnaast rijdt een lease auto vaak langere afstanden waardoor de motor goed warm is en minder snel slijt dan op korte stukken. Een lease occasion is nooit oud, want er wordt meestal een inruil gedaan bij een respectabele km stand. Je koopt dus een relatief goedkope lease occasion maar kunt een uitstekend onderhouden auto verwachten met optimale prestaties. Een lease occasion bevat vaak ook nog veel extra’s zoals mooie velgen, leren bekleding en extra snufjes die de auto handiger maken in gebruik. Het is dus helemaal niet gek om eens te kijken naar de aangeboden lease occasions op de website van Bynco.