Een auto huren: waar moet je op letten?

Een auto huren is iets wat veel mensen doen zonder hierbij te lang stil te staan. Thuis, als je spullen wilt vervoeren maar niet over een auto beschikt, of juist op vakantie om de omgeving te verkennen per auto. Het is echter wel belangrijk om bij een aantal zaken stil te staan voordat je jouw auto daadwerkelijk gaat huren. In deze blog krijg je een aantal tips die van pas komen bij het huren van een auto.

Huur niet te klein!

Een kleine auto is vaak goedkoper dan een grote auto, maar als jij graag de bergen in wilt en je komt de berg niet op in je kleine huurauto, dan heb je er weinig aan. Bovendien kun je bij sommige verhuurbedrijven gebruik maken van een goedkoop auto huren service, waardoor je niet te veel geld betaald voor je huurauto. Zo kun je precies de auto huren die jij nodig hebt zonder te hoge kosten kwijt te zijn.

Zorg voor de juiste verzekering

Een goede verzekering kan je behoorlijk wat kosten besparen. Denk bijvoorbeeld aan een cascoverzekering, die jouw aansprakelijkheid beperkt van eventuele schade aan het gehuurde voertuig. Deze keert in veel gevallen uit indien er schade ontstaat bij je auto en deze verzekering is niet verplicht. Wees je hier goed van bewust! Daarnaast is het belangrijk dat je een denkt aan je WA-verzekering. Deze is in de meeste landen wettelijk verplicht, maar het verschilt nogal per land wat er maximaal wordt uitgekeerd. Sluit bij voorkeur dus een extra WA verzekering af die hoog genoeg is om eventuele kosten volledig te dekken.

Controleer vooraf op schade

Kijk goed naar de auto voordat je wegrijdt en controleer deze op schade. Bekijk ook de banden en als het mogelijk is de onderkant van de auto. Lever je jouw auto weer in? Ga niet akkoord met een ‘het is wel goed zo’, maar zorg dat je huurcontract wordt afgetekend met de constatering dat er geen schade is aan de auto. Zo krijg je achteraf geen gedonder.