Top 5: Best verkochte automerken in 2018 in Nederland

2019 is net begonnen en dat betekent dat de lijstjes van 2018 weer opgemaakt kunnen worden. Welke merken werden het beste verkocht, welke modellen staan in de top 5, welke auto’s vallen tegen dit jaar? Allemaal vragen waar je nu eindelijk antwoord op krijgt. In dit blog kijken wij naar de vijf best verkochte automerken in Nederland.

Volkswagen

De nummer één is, voor de veertiende keer op rij, Volkswagen. Al jaren wordt de Nederlandse automarkt gedomineerd door het Duitse automerk en dat is ook niet zo gek. Volkswagen levert namelijk voor ieder type bestuurder een degelijke auto. Nu de nieuwe generatie Golf onderweg is, is het ook de verwachting dat Volkswagen de komende jaren de lijstjes zal domineren.

Renault

Net als in 2017 vinden we Renault terug op de tweede plek. Hoewel de plaats op de lijst niets veranderd is ten opzichte van vorig jaar, is de afstand tussen Volkswagen en Renault wel flink toegenomen. Waar het gat in 2017 nog slechts 3.000 verkopen bedroeg, is dit in 2018 al opgelopen tot ruim 12.500. Sterker nog, Renault zag zijn verkopen zelfs met ruim 2.000 auto’s afnemen ten opzichte van 2017.

Opel

Waar Renault haar verkopen in 2018 zag dalen, deed nummer 3 Opel het juist beter. In 2018 zijn ze nummer 2 Renault zelfs tot op iets meer dan 2.000 auto’s genaderd. Opel heeft vooral succes geboekt met de populaire Opel Karl. Deze staat ook op plek 5 in de lijst van bestverkochte automodellen in 2018.

Peugeot

Net als de top 3 is ook de nummer vier dit jaar niet gewijzigd: Peugeot. De tweede Franse auto op deze lijst. Peugeot scoort al jaren goed met haar kleinere modellen. De Peugeot 108 en 208 zijn dan ook allebei terug te vinden in de top 15 van best verkochte modellen in 2018. De klasseringen van Peugeot en Renault laten ook direct zien dat de Franse auto weer helemaal terug is na een mindere periode.

Kia

Op plek 5 vinden we dit jaar een verrassende naam terug. Het is namelijk geen Ford, geen Toyota en ook geen BMW. Nee, Kia gaat er met de vijfde plek vandoor. Kia heeft een grote inhaalslag geslagen met de vernieuwde Kia Picanto. De Picanto was na de VW Polo en de Renault Clio zelfs het best verkochte model van 2018.

In 2018 werden er 7,1 procent meer auto’s verkocht dan in 2017. In totaal kregen 443.812 auto’s een nieuwe eigenaar. In 219 verwacht Bovag ongeveer hetzelfde aantal autoverkopen.